dilluns, 20 de maig del 2013

Ruta EspiRA Parc de la Ciutadella

Avui, 20 de maig, es compleixen 125 anys de la Inauguració de l'Exposició Universal de Barcelona. D'entre els diferents homenatges, m'ha agradat veure el doodle que Google ha fet per a l'ocasió.


Aprofito la circumstància especial per mostrar un treball que he desenvolupat darrerament i que té molta relació amb l'esdeveniment: la Ruta EspiRA Parc de la Ciutadella.

La Realitat Augmentada és una tecnologia emergent que prendrà cada vegada més protagonisme. Ja fa dos anys, l'Associació Espiral (de la qual sóc soci) va adonar-se'n d'aquest fet i va engegar el Projecte EspiRA, què possibilita a les escoles crear les seves pròpies rutes geolocalitzades, amb l'afegit de poder visualitzar-les en RA.

En el marc del meu Treball de Fi de Grau he volgut aprofitar la feina desenvolupada en aquest projecte i he creat una ruta pel Parc de la Ciutadella de Barcelona. La ruta conté un total de 30 POIs (Punts d'interès) geolocalitzats que corresponen als monuments, escultures i indrets singulars del parc.


Cada un dels punts inclou una descripció amb la història, l'autoria i d'altres curiositats, imatges de l'indret i enllaços externs d'interès com webs, vídeos o fins i tot la visualització de l'edifici en 3D. D'aquesta manera, qualsevol visitant pot obtenir informació complementària a l'instant, sense necessitat de cercar a la xarxa els continguts.

 


La ruta està dissenyada per a que les escoles que visiten el parc puguin fer una gimcana en què els alumnes, només amb l'ús del dispositiu mòbil, podran recórrer el parc i conèixer cada un dels monuments i escultures que hi trobem. 

Per poder visualitzar la ruta cal descarregar l'aplicació EspiRA (gratuïta per a iOS i Android). Si algun centre educatiu està interessat a fer-ne ús, si us plau, que m'ho faci saber: @pau_nin Gràcies!

Aspecte dels punts d'interès en Realitat Augmentada

 

4 comentaris:

  1. M'ha agradat molt aquesta iniciativa, Pau.

    A veure si trobo un dia per anar a fer la ruta.

    Moltes gràcies per compartir-la.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Hola Pau !!

    Sóc professora de Ciències Socials a l'Institut Marta Mata deMontornès del Vallès i ens agradaria fer servir el teu programa per organitzar la visita al Parc de la Ciutadella...com ho fem ?
    Gràcies i felicitats pel bloc i la bona feina feta !!!

    Cordialment,

    Natàlia Iurman
    miurman@xtec.cat

    Gràcies !!!!!

    ResponElimina
  4. Hola! Jo també sóc professora de Socials a un institut, a Mollet del Vallès. Dilluns anem a visitar el Parlament amb l'alumnat de 3r ESO, i ja aprofitarem també per fer una activitat a la Ciutadella a partir de la teva app. Moltes gràcies.

    ResponElimina