dijous, 30 d’octubre de 2014

Spirits of Spring, un videojoc sobre l'assetjament escolar

Entrada per al blog Proyecto Guappis en castellà
Accés a la publicació original


Avui us porto un videojoc estrenat recentment que m'ha semblat ideal per aquest blog. Es tracta de Spirits of Spring, desenvolupat per l'equip de Minority Media Inc., afincat a Canadà però amb segell català. Aquest entraria dins dels catalogats com jocs seriosos (o, com ells mateixos el defineixen, joc empàtic), ja que tracta un problema com és el bullying o assetjament escolar.
Chiwatin, el protagonista, pertany a la tribu cree d'Amèrica del Nord (el seu nom significa "fill del vent del Nord"). És un jove maldestre i insegur que es converteix en el centre d'insults per part de tres corbs misteriosos. Gràcies als seus amics, conill i óssa, Chiwatin s'enfrontarà a les intimidacions patides.


Al llarg del viatge (en el meu cas vaig trigar dues hores en completar tot el videojoc), ens posem en la pell del mateix protagonista, dels seus amics i fins i tot dels agressors per entendre la situació des de les diferents perspectives. Tot plegat amb gran subtilesa i acompanyat de boniques escenes i una banda sonora exquisida.

Com apunta el mateix director, Ruben Farrus, en una entrevista per a La Vanguardia: "Per parlar de temes tan difícils de vegades has de buscar una metàfora que sigui agradable i ajudi a la gent a entrar". Així doncs, el videojoc pot ser una bona opció per treballar a classe, per exemple en els espais de tutoria, tant la realitat de l'assetjament escolar com el poder de l'amistat, la soledat o el coratge.


El joc, que es troba també en castellà, de moment només està disponible per a dispositius iOS al preu de 1,79 € (segons aquesta piulada és permanent). Així doncs, podria ser una proposta interessant per aquells centres que disposin d'iPads, bé siguin comunitaris o del propi alumnat. Estic convençut que a ells els encantarà i donarà peu per a un bon espai de debat.


Cap comentari:

Publica un comentari