dimarts, 12 de febrer del 2013

Blubbr, primeres impressions

Avui a classe ens hem proposat aprendre a utilitzar blubbr.tv. Es tracta d'un portal web que et permet fer preguntes tipus trivia a partir de diferents fragments d'un vídeo de YouTube. El funcionament és senzill: quan crees el teu triv, pots definir la durada del fragment (per anar bé, al voltant d'uns 20 segons) i preparar la pregunta que apareixerà immediatament després, amb la corresponent resposta correcta i altres tres d'errònies. Un cop generades les qüestions (hem fet entre 6 i 10), es publica i qualsevol pot provar d'encertar-les, rebent una puntuació segons com de ràpid les respon.

Blubbr ara per ara encara està en fase Beta, fet que pot justificar les pegues que li trobo. La principal, que no resulta gens fàcil delimitar els fragments, ja que les marques d'inici i final són molt imprecises i és fàcil que es desquadri segon amunt, segon avall. A més, la meva sorpresa ha estat que, un cop publicat, automàticament ha retallat més encara els fragments, deixant la darrera paraula a mitges. 

En la mateixa línia, un altre portal que possibilita treballar a partir de vídeos és teachem.com. En aquest cas, permet crear el que seria una llista de reproducció com les de YouTube, però amb la diferència que es poden afegir les anotacions que considerem. M'he registrat i he estat provant-ho, però no acabo de veure gaire clara la seva utilitat; serà qüestió de donar-li una segona oportunitat i m'ho miraré de nou amb més calma.

Per acabar, m'agradaria afegir que considero que tots dos recursos poden ser de gran utilitat per aquells mestres que vulguin treballar seguint el model de Flip teaching / Flipped Classroom.

Més informació:
Blubbr a wwwhatsnew (2 de gener 2013)
Teachem a wwwhatsnew (11 de febrer 2013)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada