dilluns, 11 de febrer del 2013

Llegir amb comoditat

La setmana passada, a classe, vam veure que gràcies a Google Reader podem estar al dia i fer un seguiment d'allò que ens interessa d'Internet. El funcionament és senzill: identifiquem l'enllaç RSS de la pàgina que ens interesssa (si és un diari digital normalment estan a peu de pàgina, com el de La Vanguardia, i si és un bloc la direcció mateixa ens val) i enganxem l'enllaç al nostre lector. 


Al Reader, per tal de facilitar l'organització, també podem classificar les subscripcions en carpetes. Ara bé, la lectura de la informació es fa feixuga i incòmoda. Per solucionar aquest inconvenient han sorgit algunes eines, què jo diferenciaré en dos apartats:

- Aplicacions per a mòbils i tauletes. Jo a l'iPad utilitzo Flipboard. Amb aquesta app, les subscripcions es converteixen en el nostre diari personalitzat, de manera que per llegir les notícies anem passant pàgines fictícies. Realment útil, ja que fa l'experiència molt més agradable.

- Extensions del navegador Chrome, com Grid Preview. Quan l'incorporem al navegador i entrem a una de les subscripcions del Reader, veiem com les notícies passen a estar disposades en forma de columnes; així és més fàcil veure el conjunt de notícies i no cal fer girar la rodeta del ratolí per veure-les una per una.

Aspecte de les darreres entrades del meu bloc, vist des del Flipboard

Si us animeu a provar-ho, ja em direu què us sembla. Fins la propera! #dmed13

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada